DE LEUKSTE SPORTVERENIGING GEM. VLAGTWEDDE

De afgelopen maanden heeft in Nederland de verkiezing van “De Leukste Sportvereniging” plaats gevonden. Ook de v.v. Westerwolde was hiervoor genomineerd. Gedurende een aantal maanden kon er gestemd worden en na het sluiten van de stemtermijn – zondag 11 oktober jl. – bleek dat de v.v. Westerwolde uit Vlagtwedde / Bourtange is verkozen tot de leukste sportvereniging van de gemeente Vlagtwedde. Hiervoor zal de vereniging een award krijgen. Daarnaast behoort de vereniging ook tot de top-3 van de provincie Groningen. Maandag 7 december a.s. vindt de prijsuitreiking van deze verkiezing plaats in Apeldoorn en dan zal blijken of Westerwolde ook de leukste sportvereniging van de provincie Groningen zal worden. In een “strijd” met de v.v. FVV (Foxhol) en roeivereniging Gyas uit Groningen zal dan worden uitgemaakt welke vereniging deze titel binnen de provincie Groningen ten deel zal vallen. Daarnaast zal er ook bekend worden gemaakt welke club de leukste sportvereniging van Nederland is.

Uiteraard is het bestuur van de v.v. Westerwolde erg ingenomen met de verkiezing tot leukste sportclub van de gemeente Vlagtwedde. Deze titel is een bekroning van een aantal jaren hard werken aan de structuur en de sportieve groei van de club, het opzetten van een samenwerkingsverband m.b.t. de jeugd met buurvereniging Veelerveen en de modernisering van het nu prachtige sportcomplex op De Barlage in Vlagtwedde. Een gerenoveerde kantine, een geweldig kunstgrasveld, een goede parkeerplaats en nieuwe kleedkamers geven een fantastische uitstraling aan het sportpark. De hoop is dat de vereniging de komende jaren mag uitgroeien tot een vereniging die steeds meer de bindende factor binnen Vlagtwedde en de omringende dorpen kan zijn.

Zie ook: www.leukstesportvereniging.nl

Algemene informatie:

De vierde editie van de Verkiezing van de Leukste Sportvereniging is van start gegaan. De verkiezing wordt georganiseerd in iedere gemeente van Nederland en er zijn nu al meer dan 11.000 sportverenigingen genomineerd. Op de website www.leukstesportvereniging.nl kunt u zien welke verenigingen genomineerd zijn en uw stem uitbrengen. Staat uw vereniging er nog niet bij? Dan kunt u die ook aanmelden via de website.

Maatschappelijke rol sportverenigingen staat centraal

Bij de verkiezing draait het niet om de sportieve prestaties, maar om de maatschappelijke rol die de sportverenigingen vervullen binnen een gemeente. De verkiezing geeft de leden de mogelijkheid om hun waardering voor het werk van de vele vrijwilligers bij hun sportvereniging te laten blijken. De verkiezing is zo opgezet dat kleine sportverenigingen net zo veel kans maken als grote sportverenigingen. Ook dit jaar is deelname aan de verkiezing weer helemaal gratis.

Meer leden en sponsors

Voor de winnende sportverenigingen levert de titel nog veel meer op: trotse leden, apetrotse vrijwilligers, veel aandacht van de lokale en regionale media en... een toename van het aantal leden en sponsors. En wie weet wordt een sportvereniging uit uw gemeente verkozen tot Leukste van de provincie of komt de Leukste Sportvereniging van Nederland straks uit uw gemeente.

Maatschappelijk partner: Spieren voor Spieren

En ook dit jaar is Spieren voor Spieren als goed doel verbonden aan de verkiezing. Hoe meer stemmen er worden uitgebracht, hoe groter het bedrag dat tijdens de Award Uitreiking aan Spieren voor Spieren overhandigd wordt. Nog een reden om iedereen straks op te roepen een stem uit te brengen.

Tot 11 oktober kon er worden gestemd. Meer informatie vindt u op www.leukstesportvereniging.nl

RT @BartHuizing: Aftrap mogen verrichten bij het WK! Westerwolds Kampioenschap. https://t.co/erWf5mv5OT
We wensen @Glenthijs heel veel succes! #GoForIt
Geweldig! Helemaal top! Hartelijk dank! @diowesterwolde https://t.co/Kg7KEPPWZy