Sneu verlies Westerwolde tegen derdeklasser VAKO

Door een doelpunt vlak voor het einde van de wedstrijd, voortkomend uit een buitenspelsituatie, leed Westerwolde vanmiddag een sneue nederlaag in het bekertoernooi tegen VAKO uit Vries. Des te meer sneu, omdat de scheidsrechter na afloop van de wedstrijd zijn excuus aanbood aan de assistent-scheidsrechter van Westerwolde, die dus blijkbaar terecht voor buitenspel had gevlagd. Maar na afloop koop je daar niet zoveel meer voor; VAKO ging derhalve met een 3 – 2 overwinning terug naar Vries en gaat dus een ronde verder in het toernooi om de KNVB-beker.

In de eerste helft was VAKO de bovenliggende partij. De ploeg van trainer Darwinkel kwam dan ook vrij vlot op voorsprong. In de 5e (vrije trap) en 17e minuut legden zij de bal op een vrij simpele manier achter keeper Hebers. Westerwolde ging echter niet bij de pakken neerzitten en probeerde met fris, aanvallend spel hier iets tegenover te zetten. Binnen een minuut na de tweede treffer van VAKO was het dan ook al raak. De prima spelende Kevin v.d. Laan scoorde op beheerste wijze. Na zwak verdedigen van de kant van VAKO wist Merijn te Velde zijn goal mee te pikken en de stand weer gelijk te trekken. Ook VAKO kreeg nog legio kansen, maar door goed keeperswerk van Henk Hebers en door onnauwkeurigheid in de afronding scoorden ook zij niet meer. Voor Westerwolde had Bartel Geleijnse nog een mooie kans. Een ingestudeerde indirecte vrije trap schoof hij net langs de verkeerde kant van paal. Met een 2 – 2  stand gingen beide partijen dan ook naar de kleedkamer.

In de tweede helft kreeg het voor Westerwolde begrippen massaal toegestroomde publiek een mooie open wedstrijd voorgeschoteld. Kansen kwamen er aan beide kanten, maar werden aan beide kanten ook – soms op miraculeuze wijze – gemist. Totdat er zo’n acht minuten voor het einde van de wedstrijd een diepe bal richting de VAKO-voorwaartsen kwam. Op moment van spelen stond hun spits buitenspel. Scheidsrechter Koops negeerde het vlagsignaal, omdat volgens zijn mening de speler achter de verdedigers van Westerwolde vandaan kwam. Vriend en vijand op dezelfde hoogte als de aanval waren het er over eens dat dit doelpunt niet had mogen worden toegekend. Het prijst de scheidsrechter door na afloop zijn ongelijk toe te geven. Voor Westerwolde geen doelpunt meer en dus ook geen strafschoppen om op die manier te proberen de volgende ronde te halen. Een sneue uitschakeling, maar spelers en begeleiding van Westerwolde konden met opgeheven hoofd het veld verlaten

Rest te constateren dat de mannen van Loek Swarts – zoals hij zelf zei – een nuttige “oefenwedstrijd” speelden. Dit laatste vooral met het oog op de wedstrijd van zondag 1 november aanstaande op De Barlage. Dan komt BATO uit Winschoten op bezoek. Als de lijn van deze bekermiddag kan worden doorgetrokken, dan kan het Vlagtwedder publiek vast en zeker weer genieten van een aantrekkelijke partij voetbal. Dit hopelijk ook weer onder prachtige herfstomstandigheden. Toeschouwers die niet warm werden van het voetbal deze middag, hebben vast en zeker wel kunnen genieten van de fraaie entourage op en langs het sportpark van Westerwolde.

Durf jij de uitdaging aan? https://t.co/kbKLCFmoz3
En de beker indeling is bekend! https://t.co/w1W4mDGSH4
RT @BartHuizing: Aftrap mogen verrichten bij het WK! Westerwolds Kampioenschap. https://t.co/erWf5mv5OT