Westerwolde wint in grimmig duel van Gruno

Na een minuut stilte voor de vorige week overleden Pino Dulfer, oud lid van Westerwolde, begon het team uit Vlagtwedde sterk aan de wedstrijd. Je zou denken dat de ploeg wat onwennig zou zijn door de vele wisselingen, maar het gemis van Merijn te Velde, Martin Smit en ook Reinder Huls was in de beginfase zeker niet merk- en zichtbaar.

Het goede spel de eerste twintig minuten leverde dan ook direct vier goede kansen op, maar alleen de eerste, in de 5e minuut, werd benut. Na een goede actie aan de rechterkant door Bartel Geleijnse, was het Rik te Velde die deze goede voorbereiding keurig afrondde en zo de 1-0 voorsprong liet optekenen. Na de eerste twintig minuten was het Gruno dat probeerde er doorheen te komen, maar ze konden geen echte vuist maken tegen de goed georganiseerde defensie van Westerwolde. Net voor rust zeilde een vrije trap van Gruno nog richting de kruising, maar keeper Henk Hebers kon hier nog met de vingertoppen bij.

Na rust een ander spelbeeld. Beide teams wilden wel, maar het spel werd er zeker niet beter op, waarbij ook de sterk aanwezige wind een rol speelde. Toch was het Gruno dat in de 51e minuut scoorde na een slechte inschatting van de Westerwolder defensie. Vanaf de aftrap echter koos Westerwolde vol de aanval en werd de 2-1 voorsprong in de 52e minuut op het scorebord gezet na een goede goal van Bartel Geleijnse. De laatste vijfentwintig minuten werd de wedstrijd grimmiger, mede door een Gruno-aanvaller die de grens van het toelaatbare opzocht. Een duwtje hier, een tikje daar, met daarna een wel gemikte elleboog op het gezicht van aanvoerder Heidekamp. Scheidsrechter Sulmann uit Emmen ontging het voorval echter en dit deed de wedstrijd geen goed. De leidsman begon ietwat warrig te fluiten, miste enkele overtredingen, waardoor de spelers de grens bleven opzoeken en ook de eerder genoemde Gruno-aanvaller maar bleef uitdelen. Dit echter zonder consequenties en met dus steeds meer irritatie van de Westerwolde-spelers en ook supporters, die toch in grote getale aanwezig waren op De Barlage, ondanks het bar slechte weer. Echte goede kansen waren er in de tweede helft niet meer te noteren en Westerwolde speelde de wedstrijd dan ook met de 2-1 voorsprong uit.

Westerwolde heeft nu vijftien punten uit tien wedstrijden. Nog drie wedstrijden te gaan tot aan de winterstop en deze bieden mogelijkheden de tweede seizoenshelft nog wat hoger op de ranglijst te beginnen.