v.v. Westerwolde wint prijs bij verkiezing leukste sportvereniging

Maandagavond 7 december vond in hotel Thermen Bussloo bij Apeldoorn de druk bezochte Award Uitreiking plaats van de verkiezing van “De Leukste Sportvereniging”. Al in de zomer van dit jaar werd de v.v. Westerwolde genomineerd. In de daaropvolgende maanden kon er via internet worden gestemd. Tijdens de uitreiking van de Awards in het fraaie hotel Thermen Bussloo bleek deze avond dat Westerwolde als winnaar van de gemeente Vlagtwedde uit de bus kwam en dat er provinciaal een derde plaats werd behaald.

Binnen de gemeente Vlagtwedde namen er drie sportverenigingen deel aan deze verkiezing. Provinciaal waren er 143 sportverenigingen genomineerd. Binnen deze verkiezing moesten er minimaal 50 stemmen worden verworven om voor de titel(s) in aanmerking te komen. De v.v. Westerwolde behaalde binnen de provincie Groningen wel de meeste stemmen (53), maar kreeg een iets lager gemiddeld cijfer dan de nummer één (Roeivereniging Gyas) en nummer twee (voetbalvereniging FVV). Landelijk gezien behaalde de v.v. Westerwolde plaats 143 van de 500 deelnemende sportverenigingen.

Op het podium werden voor de eerste keer ook de gemeentewinnaars gehuldigd. Daarnaast werden de top 3 van alle provincies en de winnaars van de Creativiteit Award bekend gemaakt en werd voetbalvereniging Spirit uit Ouderkerk aan de IJssel tot landelijke winnaar uitgeroepen. Namens de v.v. Westerwolde mocht Andries Huisinga de prijs in ontvangst nemen. Een fraaie poster in een mooie lijst viel hem en de vereniging ten deel. De Award zal een mooie plaats in de kantine op sportpark “De Barlage” krijgen. Maar mooier is misschien nog dat de v.v. Westerwolde zich met enige trots een jaar lang “De leukste sportvereniging” van de gemeente Vlagtwedde mag noemen.

Naam      Score      Stemmen      Cijfer
1.   Algemene Groninger Studenten Roeivereniging Gyas   59,14   51   9,72