Westerwolde en Pekelder Boys opnieuw in evenwicht

Op het Rutger Oldeboom Sportpark in Boven Pekela vond zondagmiddag de tweede ontmoeting van Pekelder Boys en Westerwolde in deze competitie plaats. Evenals aan het begin van het seizoen in Vlagtwedde werden ook deze middag de punten broederlijk verdeeld. Na een qua spelniveau matige wedstrijd stond er na negentig minuten een stand van 1 – 1 op het scorebord. Door menig speler, begeleider en toeschouwer zal deze uitslag dan ook vast en zeker als een terechte afspiegeling gezien worden van de krachtsverhouding tussen beide partijen op het goed bespeelbare hoofdveld van de Pekelder Boys.

 

Hoewel deze wedstrijd verder weinig tot geen hoogtepunten kende, waren beide doelpunten in de eerste helft van goede kwaliteit. In de 16e minuut kwam de thuisploeg aan de leiding. Net binnen de zestien meter kon Koos Kuiper van Pekelder Boys ongehinderd uithalen en met een mooie curve verdween de bal rechts van keeper Hebers op fraaie wijze in de goal. Tien minuten later was het de beurt aan Westerwolde. Een mooie crosspass bereikte aan de rechterkant de opkomende Kevin v.d. Laan die vanaf de achterlijn een prima voorzet afleverde. Bartel Geleijnse was er als de kippen bij om de bal snoeihard in de touwen te koppen. Echt gevaarlijke momenten waren er daarna voor de rust niet meer en beide doellieden hoefden dan ook niet al te handelend meer op te treden.

In de tweede helft zakte het spel naar een bedenkelijk niveau. De voorwaartsen van beide teams wisten zich geen raad met de ruimte die er zo af en toe ontstond. De beste kansen waren nog voor Pekelder Boys, maar een aantal prima reflexen van keeper Hebers van Westerwolde zorgde er voor dat ook de thuisploeg niet meer wist te scoren. Na het laatste fluitsignaal van de overigens goed leidende scheidsrechter Spieard uit Oude Pekela, konden dan ook beide teams met een tevreden gevoel over de uitslag naar de kleedkamers. Of het gevoel over het vertoonde spel ook tot tevredenheid stemde bij spelers en begeleiding, valt te betwijfelen.

Door de uitslag van deze middag blijft Pekelder Boys aansluiting houden met de grote middenmoot. Westerwolde daarentegen raakt door de winst van Alteveer en SVZ met dit behaalde gelijkspel iets verder achterop in de strijd om de bovenste plaatsen. Neemt niet weg dat de ploeg uit Vlagtwedde met de huidige vierde plaats in de competitie naar tevredenheid meedoet in de vierde klasse C.

@VVWesterwolde op Twitter

vv Westerwolde
Morgenmiddag om #14uur thuis de #topper en #derby in #4c tegen @VVBellingwedde. Voorafgaand om… https://t.co/pN77p6GEpZ
vv Westerwolde
De #bekerwedstrijd van onze #JO11-3 is door afgelasting gedraaid. Zij spelen morgen dus thuis om… https://t.co/fFxlJpTcYw
vv Westerwolde
De #KNVB heeft zojuist alle wedstrijden in de B-categorie voor dit weekend #AFGELAST. Op dit… https://t.co/11mTBnGAGm
vv Westerwolde
De #uitwedstrijd van ons 1e tegen gieterveen is #AFGELAST. Vanmiddag wordt er dan ook… https://t.co/OZHCd4Mh0f
Follow vv Westerwolde on Twitter

Sponsoren