Westerwolde en Onstwedder Boys spelen gelijk

In een aantrekkelijke derby kwamen Westerwolde en Onstwedder Boys afgelopen donderdagavond op sportpark De Barlage in Vlagtwedde tot een gelijkspel. Aan het eind van deze eerste wedstrijd in het kader van het nederlaagtoernooi dat Westerwolde organiseert, stond er een stand van 1 – 1 op het scorebord. De penaltyreeks na afloop van de wedstrijd eindigde in een 4 – 2 overwinning voor Westerwolde.

 

Gedurende de gehele wedstrijd ging de strijd behoorlijk gelijk op. Beide teams wisten zich in de eerste helft een aantal kansen te creëren, waarbij toch wel de grootste mogelijkheden voor Merijn te Velde waren. Tot twee keer toe kwam hij oog in oog met de doelman van Onstwedder Boys, die bij de eerste kans het schot op uitstekende wijze pareerde. Bij de tweede kans belandde de bal op de buitenkant van de paal. Geen doelpunten derhalve in het eerste deel van de wedstrijd, maar wel een duel waarvan het bekijken door de ruim honderd bezoekers meer dan de moeite waard was. Samen met de uitstekend leidende scheidsrechter Bruining en de teams konden zij na 45 minuten tevreden terugkijkend dan ook van een lekkere kop koffie genieten.

In de tweede helft opende Westerwolde de score. Bartel Geleijnse rondde een mooi aanval op sublieme wijze af. Lang kon Westerwolde niet van de voorsprong genieten, want een mooie voorzet vanaf de rechterkant werd binnen de vijf meter vrij eenvoudig binnengeknikt. Hoewel Onstwedder Boys uit alle macht probeerde Westerwolde toch een nederlaag te bezorgen, wist de ingevallen keeper Martin Rozeveld zijn doel schoon te houden.

Dat dezelfde Rozeveld in de penaltyserie de uitblinker kon worden, was voor menigeen een verrassing. Op prima manier wist hij een aantal penalty’s te stoppen, waardoor Westerwolde toch nog een kleine overwinning behaalde en dus niet als laatste zal eindigen in hun eigen nederlaagtoernooi.

De komende veertien dagen volgen er nog een tweetal wedstrijden. Donderdag 9 juni (aanvang 20.00 uur) zal FC Ter Apel ’96 de tegenstander zijn en de reeks wordt op donderdag 16 juni afgesloten tegen de winnaar van vorig jaar, ASVB uit Blijham.

@VVWesterwolde op Twitter

vv Westerwolde
Met trots afgelopen zondag onze nieuwe hoofdsponsor gepresenteerd. #BijThijs #vvWesterwolde #sponsorschap @ Sportpa… https://t.co/A0FbD3S8BD
vv Westerwolde
Denkt u er vanaf #maandag ook weer om? De #scholen zijn weer begonnen! @ Sportpark De Barlage, VLAGTWEDDE https://t.co/TBMIkRgUU6
Follow vv Westerwolde on Twitter

Sponsoren