SJO WVC F1 levert met een 2e plek op de bekerfinaledag een geweldige prestatie!

Zaterdag 4 juni, speelde de F1 van SJO WVC in Joure de bekerfinaledag voor F teams. De F1 had zich geplaatst voor deze bekerfinaledag, door enkele weken geleden een geweldige prestatie neer te zetten in Zwartemeer tegen Zwartemeerse Boys F2. Rond de klok van 7.45 uur vertrok de F1 in jawel, de door medewerking van Schoppenfabriek Streuding en VV Westerwolde geregelde spelersbus van FC Groningen richting Joure. De F1 werd tijdens de reis naar Joure voorzien van een lunchpakket geheel beschikbaar gesteld door de sponsor van het team, Jumbo Vlagtwedde. Speciaal voor deze gelegenheid speelde F1 in een nieuw tenue, deze tenues zijn mede beschikbaar gesteld door de ouders van F1. De kinderen waren dan ook apetrots dat ze dit shirt als aandenken aan de bekerfinale mee mochten nemen naar huis. Bij aankomst, zag de F1 de wedstrijd tussen hun mede tegenstanders FVV F1 en De Lauwers F2. Er werd direct gezien dat vandaag een hoog niveau werd nagestreefd. F1 opende de bekerfinale tegen Olyphia F2 uit Noordwolde. Olyphia F2 werd in 2x 12,5 minuten met 2-0 aan de kant gezet.

Vervolgens werd De Lauwers F2 uiteindelijk met 3-1 richting de 3e plek gespeeld.

De finalewedstrijd voor de eerste plaats ging uiteindelijk tussen SJO WVC F1 en FVV F1. FVV kwam als kampioen van de 2e klasse na 4 minuten op een 1-0 voorsprong. SJO WVC F1 kwam als kampioen van de 3e klasse in de 2e helft op gelijke hoogte. De wedstrijd kon 2 kanten op. Uiteindelijk waren de teams aan elkaar gewaagd en bleef het uiteindelijk 1-1. Toen moest er druk gerekend worden, uiteindelijk kwam SJO WVC F1, 1 doelpunt te kort om op doelsaldo gelijk te komen met FVV. Doordat het doelsaldo van FVV in hun voordeel was, werd FVV F1 1e en SJO WVC 2e. Dit is natuurlijk een geweldige prestatie van het team, de leiders/trainers Wiltje Heidekamp, Jarno van der Laan en Michel Buls alsmede de meegereisde supporters zijn apetrots op het team. Het team heeft als kampioen van de najaarscompetitie in december, het kampioenschap in mei van de voorjaarscompetitie en uiteindelijk een 2e plek op de bekerfinaledag een geweldig seizoen doorgemaakt. Terug in Vlagtwedde is de F1 hartelijk ontvangen bij Jumbo Vlagtwedde, de spelers kregen voor hun geweldige prestatie een traktatie van Sjon! Vervolgens werd het team terug gebracht naar hun vertrekpunt alwaar de Brandweer Vlagtwedde stond te wachten om met de kinderen een rondrit door het dorp te maken. Bij terugkomst werden de spelers getrakteerd door Partycentrum Rendering op een ijsje.

Namens het hoofdbestuur en jeugdcommissie F1 van harte gefeliciteerd met jullie geweldig behaalde resultaat!

Tekst: Michel Buls
Foto's: Erik Nieborg