Westerwolde wint ruimschoots van FC Ter Apel ‘96

Donderdagavond 9 juni werd op sportpark De Barlage in Vlagtwedde de tweede wedstrijd van het door de v.v. Westerwolde georganiseerde nederlaagtoernooi gespeeld. Tegenstander was derdeklasser FC Ter Apel ’96 dat de zondag ervoor nog de belangrijke promotie-degradatiewedstrijd tegen v.v. Sweel had gespeeld en deze met  goed gevolg had afgesloten. Waarschijnlijk hadden de mannen van trainer Goeree deze wedstrijd nog enigszins in de benen zitten, want tegen Westerwolde kwamen zij er niet aan te pas. Een mooie 4 – 1 overwinning viel dan ook de Vlagtwedder elf ten deel.

Hoewel beide teams door verschillende oorzaken niet in de sterkste formatie konden aantreden, kreeg het publiek een aantrekkelijk wedstrijd voorgeschoteld. In de eerste helft was het krachtsverschil niet zo groot. Door frank en vrij aanvalsspel probeerden beide teams tot scoren te komen, hetgeen alleen Westerwolde lukte. Op beheerste manier pikte Bartel Geleijnse zijn doelpunt weer mee en zorgde er dan ook voor dat er een 1 – 0 ruststand opgetekend kon worden.

In de tweede helft een veel sterker Westerwolde. Van een grote serie kansen werden er nog drie benut. Bij een van die doelpunten was wel de hulp van een verdediger van FC Ter Apel nodig. Een breed gelegde bal van Ferdy Kuiper werd door hem dusdanig van richting veranderd dat de bal achter zijn eigen keeper verdween. De beide overige doelpunten werden gescoord door opnieuw Bartel Geleijnse en invaller Martin Boer. Kleine smet op de wedstrijd was dat Geleijnse met een hamstringblessure het veld moest verlaten. In blessuretijd kende scheidsrechter Reints uit Onstwedde FC Ter Apel nog een strafschop toe, welke onberispelijk werd binnengeschoten. De strafschoppenserie na afloop van de wedstrijd werd met 5 – 4 gewonnen door FC Ter Apel.

Door deze 4 – 1 overwinning is het team van trainer Loek Swarts nog ongeslagen in het eigen nederlaagtoernooi. Omdat is afgesproken dat het team zelf ook meedoet in de verdeling van de prijzen, eindigen zij sowieso als tweede. Elke overwinning van ASVB uit Blijham komende donderdag 16 juni is dan ook al voldoende voor hen om dit nederlaagtoernooi opnieuw te winnen. Deze afsluitende wedstrijd van het seizoen 2015 / 2016 begint om 20.00 uur op sportpark De Barlage en staat onder leiding van scheidsrechter Bart Pleiter.