Westerwolde boekt oefenzege op Bareveld

Als voorbereiding op de nieuwe competitie stond afgelopen zaterdag de eerste oefenwedstrijd voor Westerwolde op het programma. Met dertien selectiespelers werd er richting Bareveld gereisd om daar aan te treden tegen de plaatselijke vijfdeklasser. Na een enigszins aarzelend begin stond er aan het eind van de wedstrijd een keurige 4 – 0 overwinning voor het team van trainer Loek Swarts op het scorebord.

In de eerste helft was er weinig verschil in de krachtsverhouding tussen beide elftallen. De iets betere kansen waren er voor Westerwolde, maar ook keeper Johan Kruize van Westerwolde moest een aantal keren handelend optreden. Gescoord werd er niet en daarom konden beide teams dan ook met de bekende brilstand van een kopje thee gaan genieten en was er voor beide trainers de gelegenheid de eerste voetbalhelft van het nieuwe seizoen nog even kritisch te analyseren.

In de tweede helft een sterker Westerwolde en nadrukkelijk spelend met de intentie om de wedstrijd winnend af te sluiten. Mede door weifelend optreden van de verdediging van Bareveld kwam Westerwolde door Merijn te Velde al vrij vlot op voorsprong. Door goed combinatievoetbal wist Westerwolde vaak het doel van de tegenstander te vinden. Achtereenvolgens wisten Joan Solano, Ferdy Kuiper (prachtig afstandsschot) en Martin Smit nog te scoren en werd de voorsprong uitgebouwd tot 4 – 0.

Een keurige oefenzege derhalve voor de Vlagtwedder elf met perspectief voor de bekerwedstrijden die de komende weken worden gespeeld. In deze reeks van drie wedstrijden wordt er zaterdagavond a.s. om 19.00 uur op sportpark De Barlage in Vlagtwedde afgetrapt tegen streekgenoot Veelerveen. En dan maar zien hoe spelers en begeleiding de traditionele Week der Besten in Vlagtwedde hebben doorstaan.