Westerwolde wint eerste bekerwedstrijd van Veelerveen

Op sportpark De Barlage in Vlagtwedde werd afgelopen zaterdagavond onder redelijke grote publieke belangstelling de bekerwedstrijd Westerwolde – Veelerveen gespeeld. In deze vrij eenzijdige wedstrijd trok Westerwolde aan het langst eind. Al bij het rustsignaal van de jonge arbiter Huizinga uit Groningen was de eindstand bereikt. De uiteindelijke 4 – 0 overwinning van het team van trainer Loek Swarts betekende tevens dat de koppositie in de bekerpoule kon worden ingenomen.

Westerwolde liet er geen gras over groeien en al vrij snel na het beginsignaal kwam de Vlagtwedder elf op voorsprong. Nieuweling Jeremy Hekman wist de bal op vrij simpele wijze in het doel te tikken. Veelerveen werd volledig overlopen en moest vaak aan de noodrem trekken om de voorwaartsen van Westerwolde af te stoppen. De overigens verder goed leidende arbiter ging vrij coulant met de overtredingen om, waardoor de derby op zich wel een wedstrijd bleef. Kevin v.d. Laan en opnieuw Jeremy Hekman bouwden de voorsprong uit tot 3 – 0 voor Westerwolde, waarna verdediger Jarno v.d. Laan van Veelerveen bij een volgende doelpoging niets anders kon doen dan de bal met de hand uit het doel te slaan. Een strafschop derhalve, maar v.d. Laan mocht blijven staan. Zoals meestal belastte aanvoerder Arjen Heidekamp zich met de elfmeter en schoot deze feilloos langs de overigens goede keepende doelman van Veelerveen. Mede aan hem was het te danken dat er bij de rust “slechts” een 4 – 0 stand op het scorebord stond.

In de tweede helft ook een oppermachtig Westerwolde. Dat het team niet meer tot scoren kwam was deels de verdienste van de verdediging van Veelerveen, maar zeer zeker ook het falen van de voorwaartsen van Westerwolde in de afronding. Zoals vaker het geval is,  trokken de buitenspelers ook nu weer regelmatig naar binnen, waardoor de ruimte voor de spitsen en de opkomende middenvelders erg klein werd. Een kolfje naar de hand van de tegenstander en het gelijke spel in de tweede helft werd door Veelerveen dan ook bijna als een overwinning gevierd.

Komende week volgen er nog twee bekerwedstrijden voor Westerwolde. Dinsdagavond wordt er in Groningen aangetreden tegen Blauw Geel ’15 en zaterdagmiddag om 17.00 uur staat er andermaal een leuke derby op het programma. In Onstwedde wordt dan afgetrapt tegen de plaatselijke boys. Een mooie affiche voor hopelijk een leuke bekerwedstrijd.