Westerwolde verliest laatste oefenduel

Als voorbereiding op de nieuwe competitie speelde Westerwolde zondagmiddag haar laatste oefenduel en wel tegen de Drentse derdeklasser Zuidwolde. Hoewel iets minder moeizaam dan afgelopen zaterdag het geval was, waardoor er niet tegen Onstwedder Boys kon worden gespeeld in de beker, stond er ook deze middag een verre van complete Vlagtwedder selectie aan de aftrap. Mede hierdoor was het op De Barlage hoofdzakelijk eenrichtingsverkeer richting het doel van Henk Hebers. Dat er aan het eind van de wedstrijd maar een 3 – 0 overwinning voor Zuidwolde in het notitieboekje van scheidsrechter Alex Otto stond, was deels de verdienste van de Westerwolde-verdediging, maar zeker ook het ontbreken aan scorend vermogen bij de gasten.

Direct na de aftrap werd het al duidelijk dat Zuidwolde de beter voetballende ploeg was. Zowel technisch als in het combinatievoetbal waren zij het bovenliggende team. De vrije man werd steeds gemakkelijk gevonden; alleen het scorende vermogen liet dus te wensen over. Halverwege de eerste helft kwam Zuidwolde door Stef Raben wel op voorsprong. Op simpele wijze wist hij de bal in het doel te werken. Voor het tweede doelpunt had Zuidwolde een strafschop nodig. Na een vermeende overtreding op een Westerwolde-speler door een aanvaller van Zuidwolde werd de bal alsnog ingeschoten. Rik te Velde keerde in een reflex de bal met de hand. De toegekende strafschop werd door Marcel Linthorst eenvoudig binnengeschoten. Westerwolde probeerde wel te counteren, maar met name Merijn te Velde wist dit niet succesvol af te ronden. Ruststand 0 – 2.

Door vermoeidheid en kleine blessures haakten in de tweede helft enige spelers van Westerwolde af. Hierdoor kwam het team van trainer Loek Swarts op een zeker moment met negen man te staan. Gelukkig was de reservekeeper van Zuidwolde bereid nog even met het Vlagtwedder team mee te doen. Marcel Linthorst (Zuidwolde) wist keeper Hebers nogmaals te verschalken. Westerwolde voetbalde volledig op de counter, waaruit toch nog een aantal fraaie kansen ontstond. Met name Bartel Geleijnse had de eer kunnen redden, maar faalde door de bal over de keeper van Zuidwolde te willen stiften. Na ongeveer veertig minuten spelen in de tweede helft blies arbiter Otto, mede op verzoek van beide trainers, de wedstrijd af. Het elftal van trainer Jarrisch Keizer kon daarna met een mooie 3 – 0 overwinning weer terug naar het verre Zuidwolde.

Komende zondag speelt Westerwolde haar eerste competitiewedstrijd in Midwolda tegen het uit de derde klasse gedegradeerde MOVV. Om 14.00 uur wordt er dan, hopelijk met een iets completere selectie dan afgelopen week het geval was, afgetrapt voor waarschijnlijk weer een spannende competitie in de vierde klasse C.