Westerwolde verliest met 2 – 1 van MOVV

Afgelopen zondagmiddag speelde Westerwolde haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2016 / 2017 in Midwolda tegen het vorig seizoen uit de derde klasse gedegradeerde MOVV. De wedstrijd kon helaas niet succesvol worden beëindigd; na ruim negentig minuten voetbal stond er een 2 -1 overwinning voor MOVV op het scorebord. Hoewel de start van de wedstrijd absoluut niet slecht was, werd het team van trainer Loek Swarts in de tweede helft op alle fronten overvleugeld door de nieuwe vierdeklasser uit Midwolda.

Westerwolde ging voortvarend van start. Middels goed aanvalsspel werd de verdediging van MOVV onder druk gezet, hetgeen resulteerde in een aantal fraaie kopkansen van middenvelder Ferdy Kuiper. Westerwolde kwam goed weg toen een bal via de binnenkant van de paal in de handen van keeper Henk Hebers stuitte. In de 21e  minuut was het wel raak van Westerwolde-kant. Na een goede aanval schoot linkerspits Jeremy Hekman de bal op behendige wijze binnen. Na ongeveer vijfentwintig minuten trok MOVV het initiatief meer en meer naar zich toe. In de 44e minuut werd een al dan niet terecht toegekende vrije  trap voor MOVV door de doelman van Westerwolde à la Jeroen Zoet redelijk goed naar de zijkant verwerkt, maar het weerhield de toegesnelde spits van MOVV er niet van de bal alsnog binnen te schieten. Met een 1 – 1 stand gingen daarna beide ploegen naar de thee.

In de tweede helft was het vooral MOVV wat de klok sloeg. Onder leiding van de niet snelle, maar superbehendige en altijd aanspeelbare spits Offringa werd het doel van Westerwolde belegerd. Lang wist de Vlagtwedder defensie stand te houden, maar in de 84e minuut was het dan toch raak. Na een vlotte combinatie werd de bal vanaf de zestien meter zuiver langs de verder prima keepende Henk Hebers geschoten. De gehele tweede helft probeerde Westerwolde vanuit de counter gevaarlijk te zijn, zo ook nog na de tweede treffer van MOVV. Behoudens een aantal kleine kansen leverde dit verder niet veel op. MOVV was nog dicht bij een derde treffer toen een hard schot op de lat uiteen spatte. Na behoorlijk veel blessuretijd waren het dan ook spelers, begeleiding en supporters van MOVV die juichend het overigens goed bespeelbare hoofdveld van het sportpark van MOVV  konden verlaten.

Een minder succesvolle start derhalve van de competitie van Westerwolde. Maar daar waar de trainers van het Nederlands elftal zich vast houden aan de eerste twintig minuten van het oefenduel tegen Griekenland afgelopen week, kan ook Westerwolde voortborduren op hun spel in de eerste twintig minuten van deze middag. Komende zondag mag de Vlagtwedder elf dit proberen in de thuiswedstrijd tegen Engelbert. Gelet op beide wedstrijden tegen deze ploeg in de vorige competitie moet een succesvolle afsluiting van die wedstrijd mogelijk zijn.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – Harmen Huls – Rik te Velde (76e min. Thorben Hulsman) – Rudolf Riks – Joan Solano – Kevin v.d. Laan – Frank Riks (71e min. Martin Smit) – Ferdy Kuiper – Marco Boskers – Merijn te Velde – Jeremy Hekman (71e min. Martin Boer)

Durf jij de uitdaging aan? https://t.co/kbKLCFmoz3
En de beker indeling is bekend! https://t.co/w1W4mDGSH4
RT @BartHuizing: Aftrap mogen verrichten bij het WK! Westerwolds Kampioenschap. https://t.co/erWf5mv5OT