Westerwolde verliest met ruime cijfers bij Pekelder Boys

Aanhaken of voorlopig afhaken was het credo van trainer Loek Swarts van Westerwolde voorafgaand aan het duel tegen Pekelder Boys op het Rutger Oldeboom Sportpark in Boven Pekela. Dat het uiteindelijk het laatste werd, had op zich aantoonbare en verklaarbare redenen. Maar dat het woord “beschamend” door een deel van de supporters van Westerwolde ook nog in de mond moest worden genomen was erg spijtig, maar deels ook terecht. De twee rode kaarten voor Westerwolde in de tweede helft en een keeperswissel waren er mede debet aan dat Pekelder Boys een 3 – 0 achterstand bij de rust, kon omzetten in een klinkende 6 – 3 overwinning.

Al binnen een minuut moest Westerwolde de eerste tegenslag incasseren. Een hoge voorzet werd door doelman Johan Kruize uit de doelmond getikt, maar bij het neerkomen verdraaide hij zijn knie dusdanig, dat langdurige behandeling op het veld noodzakelijk was. Samen met de verzorgster van Pekelder Boys werd hij weer opgelapt en kon hij de wedstrijd – zij het moeizaam – vervolgen. Toch moest hij zich in de 15e minuut alsnog laten vervangen. De nog steeds geblesseerde veldspeler Rik te Velde nam de positie onder de lat in. Mede door het matige aanvalsspel van Pekelder Boys kreeg hij niet veel te doen. Westerwolde daarentegen koos veelvuldig de aanval en door af en toe zwak verdedigen van de thuisploeg wist het Vlagtwedder team een 3 – 0 voorsprong bij de rust te bewerkstelligen. De doelpunten werden gescoord door Harmen Huls (24e minuut), Martin Boer (28e minuut) en Martin Smit (40e minuut). Helaas kreeg Kevin v.d. Laan, nadat er eerst een overtreding op hem werd gemaakt, een gele kaart van scheidsrechter Van Leeuwen uit Stedum wegens het opzettelijk wegduwen van een tegenstander.

Deze gele kaart en de keeperswissel waren de verklaarbare redenen dat het in de tweede helft volledig mis ging binnen Westerwolde. Op een intussen aantoonbaar spekglad veld verdwenen er in een mum van tijd drie min of meer knullige goals achter de enigszins verbouwereerde (“ik heb mijn best gedaan…”) Rik te Velde. Op zich nog niet zoveel aan de hand, ware het niet dat Kevin v.d. Laan na een harde tackle op één van de voorwaartsen van Pekelder Boys z’n tweede gele kaart kreeg en dus het veld moest verlaten. Pekelder Boys rook bloed en al snel lag ook de vierde goal in het mandje. De frustratie, soms verklaarbaar maar niet goed te praten, nam enigszins toe en een grove overtreding van Ferdy Kuiper op een speler van Pekelder Boys werd “beloond” met een directe rode kaart. Voor de negen van Westerwolde was er geen houden meer aan en de mannen van trainer de Vries van Pekelder Boys liepen daarna nog uit naar een ruime 6 – 3 overwinning. De doelpunten van Pekelder Boys werden gescoord door Willem Lambers (2x), Ben Becker (2x), Ronald Fransen en Koos Kuiper. Na exact 45 minuten, zonder de niet noodzakelijke blessuretijd, floot de scheids van de laatste keer en kon er een memorabele wedstrijd in de annalen van Westerwolde (en misschien ook wel van Pekelder Boys) worden bijgeschreven.

Hoewel het treffen van vanmiddag door spelers en begeleiding voor aanvang in de meest positieve zin werd benaderd, kan de wedstrijd van deze zondagmiddag als een grote domper worden beschouwd. Het verspelen van een 3 – 0 voorsprong en het verliezen van spelers door een schorsing en blessures, zal niet bevorderlijk zijn voor het presteren gedurende de komende weken. Maar trainer Swarts zat na afloop niet bij de pakken neer. “Er zijn nog 51 punten te verdelen in het restant van deze competitie”, stelde hij ietwat gelaten vast. En daar moeten spelers en supporters zich toch maar aan vast houden de komende tijd.

Opstelling Westerwolde: Johan Kruize (15e min. Rik te Velde) – Harmen Huls – Arjen Heidekamp – Ferdy Kuiper – Kevin v.d. Laan – Frank Riks – Martin Smit – Marco Boskers – Thorben Hulsman (46e min. Bartel Geleijnse) – Martin Boer (75e min. Sem Veerkamp) – Jeremy Hekman

Toeschouwers: 100

Durf jij de uitdaging aan? https://t.co/kbKLCFmoz3
En de beker indeling is bekend! https://t.co/w1W4mDGSH4