Ook Bellingwolde te sterk voor Westerwolde

Al weer voor de achtste keer in deze competitie trok Westerwolde zondagmiddag aan het kortste eind wat betreft het resultaat van een wedstrijd. Op eigen veld werd een jammerlijke 1 – 0 nederlaag geleden tegen streekgenoot Bellingwolde. Jammerlijk, omdat Westerwolde gedurende een uur met een man meer speelde, maar er amper in slaagde tot scoringskansen te komen. Ook vanaf elf meter lukte het de mannen van Loek Swarts daaraan voorafgaand niet de doelman van de tegenpartij het nakijken te geven. Aanvoerder Arjen Heidekamp miste vanaf de strafschopstip. Een minuut later lukte het Bellingwolde wel het net van de tegenstander te vinden en de elf – of beter gezegd tien - van trainer Molanus gaven in het verloop van de wedstrijd de verkregen voorsprong niet meer uit handen.

Achteraf kan geconstateerd worden dat tussen de 30e en de 33e minuut deze wedstrijd volledig kantelde. Na een half uur spelen kreeg Westerwolde een al dan niet terecht toegekende strafschop. Volgens scheidsrechter Assen uit Weiteveen werd er door een speler van Bellingwolde hands gemaakt in het strafschopgebied. De penalty werd bekwaam gestopt door de keeper van Bellingwolde, waarna Bellingwolde meteen in de aanval ging. Vanaf de linkerkant kwam Alwin Prusen vrij voor keeper Alex Otto en met een droge knal verdween de bal achter de verder prima keepende sluitpost van Westerwolde. Otto stond in het doel, omdat zowel Henk Hebers als Johan Kruize nog steeds enigszins in de lappenmand zitten. Na het toekennen van dit doelpunt stuurde de arbiter Jeffrey v.d. Veen van Bellingwolde om discutabele reden van het veld; hij zou een tegenstander geslagen hebben. In de resterende tien minuten van de eerste helft viel er weinig meer te beleven. Westerwolde wilde wel, maar was niet bij machte aanvallend nog iets teweeg te brengen en Bellingwolde gooide de deur vakkundig op slot.

Wie in de tweede helft verwacht had dat de elf  van Westerwolde de tegenstander onder druk zouden zetten, kwam bedrogen uit. Ook met twee frisse krachten lukte het de aanval van de thuisclub niet het de verdediging van Bellingwolde erg lastig te maken. Op zich werden er nog wel een paar kleine kansen gecreëerd, maar de bal verdween telkens langs de verkeerde kant van de paal. Ook Bellingwolde kreeg nog een grote kans de voorsprong te vergroten. Een terugspeelbal op keeper Otto, door hem gevangen,  werd met een indirecte vrije trap op de vijf meter bestraft, maar ook hier kon de doelman van Westerwolde handelend optreden. Hoewel er met de nodige inzet werd gestreden, lukte het Westerwolde niet tot de gelijkmaker te komen. Na ruim 90 minuten voetbal ging dan ook Bellingwolde als de verdiende winnaar, zij het met het kleinst mogelijke verschil, van het veld.

Hoewel de wedstrijdinstelling van de spelers van Westerwolde deze middag goed was, kan geconcludeerd worden dat het scorend vermogen nog steeds aan de magere kant blijft. En als dan een strafschop bij een stand van 0 – 0 niet benut wordt, dan weet je het tegen een team met later tien spelers best lastig voetballen wordt. Westerwolde beschikte deze middag niet over het raffinement het overtal aan spelers in een positief resultaat om te zetten. Er zullen de komende wedstrijden nog heel wat zeilen bijgezet moeten worden om handhaving in de vierde klasse te bewerkstelligen.

Opstelling Westerwolde: Alex Otto – Harmen Huls – Arjen Heidekamp – Marco Boskers (46e minuut Sem Veerkamp) – Elroy v.d. West – Kevin v.d. Laan – Frank Riks – Martin Smit (46e minuut René Pereboom) – Bartel Geleijnse – Martin Boer – Jeremy Hekman (70e min. René v.d. Laan))

Toeschouwers: 125