Westerwolde boekt belangrijke overwinning

Na een serie van zes nederlagen op rij boekte Westerwolde zondagmiddag in en tegen Zuidlaarderveen een belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie. Na negentig minuten bij vlagen aardig voetbal van de kant van Westerwolde stond er een klinkende 4 – 0 zege op het scorebord. De doelpunten werden keurig verdeeld over de beide speelhelften en ook de makers daarvan verdeelden deze op een eerlijke manier. Zowel Martin Boer als Arjen Heidekamp namen in de eerste en tweede helft beide een doelpunt voor hun rekening. Hoewel de aansluiting met de middenmoot nog niet volledig is gerealiseerd, kan er toch weer met het nodige vertrouwen naar boven worden gekeken. Met nog twee wedstrijden in de eerste speelronde te gaan kan de weg omhoog zeker ingeslagen worden.

Westerwolde begon op een krachtige, aanvallende wijze aan de wedstrijd tegen nummer laatst Zuidlaarderveen. Onder aanvoering van “stofzuiger” Frank Riks werd er steeds druk naar voren gezet, waardoor de defensie van de thuisploeg regelmatig in de problemen kwam en diverse corners moest weggeven. Tot resultaat leidde dit voorlopig echter niet. Totdat in de 30e minuut spits Martin Boer door de jeugdige  linkerflankspeler René v.d. Laan op een prima manier in de diepte werd bediend. Alleen voor de keeper van Zuidlaarderveen wist hij met een mooie boogbal de sluitpost het nakijken te geven. Vijf minuten daarna kende scheidsrechter Rozema een strafschop toe aan Westerwolde wegens een onreglementaire tackle op één van de Westerwolde-voorwaartsen binnen het strafschopgebied. Dit keer schoot aanvoerder Arjen Heidekamp van het team van trainer Loek Swarts wel raak: 0 – 2. Met deze ruststand togen beide teams richting de thee en de uiteraard daarbij horende tactische bespreking van beide trainers.

In de tweede helft ging Westerwolde op dezelfde voet verder. Uit een aanval uit het boekje over de rechtervleugel werd de bal door Bartel Geleijnse hard voor het doel van Zuidlaarderveen langs gespeeld. Bij de tweede paal stond Martin Boer totaal ongedekt en voor hem was het een kleine kunst de bal in het doel te tikken. In de 65e minuut, vijf minuten na de derde treffer van de vandaag in het wit gestoken Vlagtwedder formatie, mocht Arjen Heidekamp op ongeveer 25 meter van het doel een directe vrije trap nemen. Met een geplaatst schot verdween de bal in de voor hem rechterbovenhoek. De keeper van Zuidlaarderveen had hierbij waarschijnlijk even de gedachte dat de bal naast het doel zou gaan. Ondanks nog behoorlijk aandringen bleef het bij de vier doelpunten van Westerwolde. Zuidlaarderveen stelde hier niet veel tegenover, hetgeen misschien mag blijken uit het feit dat het team slechts één corner mocht nemen. Doelman Alex Otto kende deze middag dan ook geen al te grote problemen.

Het door afwezigheid van spelers, schorsingen en vele blessures geplaagde Westerwolde kan na deze leuke voetbalmiddag dus weer met een gerust hart naar boven kijken. Na de al gememoreerde wedstrijden tegen respectievelijk Kwiek en BATO in het vooruitzicht tot de winterstop, moet er maar geprobeerd worden in de tweede seizoenshelft dusdanig veel punten te pakken het verblijf in de vierde klasse met een seizoen te verlengen. Met een vergelijkbare tentoongespreide werklust als vanmiddag moet dat vast en zeker lukken.

Opstelling Westerwolde: Alex Otto – Thom Postma – Arjen Heidekamp – Harmen Huls – Hans Bleeker – Bartel Geleijnse – Frank Riks – Martin Smit (80e min. Thorben Hulsman) – Elroy v.d. West – Martin Boer – René v.d. Laan (70e min. Sem Veerkamp)

Toeschouwers: 60

@VVWesterwolde op Twitter

vv Westerwolde
Morgenmiddag om #14uur thuis de #topper en #derby in #4c tegen @VVBellingwedde. Voorafgaand om… https://t.co/pN77p6GEpZ
vv Westerwolde
De #bekerwedstrijd van onze #JO11-3 is door afgelasting gedraaid. Zij spelen morgen dus thuis om… https://t.co/fFxlJpTcYw
vv Westerwolde
De #KNVB heeft zojuist alle wedstrijden in de B-categorie voor dit weekend #AFGELAST. Op dit… https://t.co/11mTBnGAGm
vv Westerwolde
De #uitwedstrijd van ons 1e tegen gieterveen is #AFGELAST. Vanmiddag wordt er dan ook… https://t.co/OZHCd4Mh0f
Follow vv Westerwolde on Twitter

Sponsoren