Westerwolde verliest kansloos van Kwiek

Al na twintig minuten voetballen onder soms mistige omstandigheden was zondagmiddag de wedstrijd Westerwolde – Kwiek beslist in het voordeel van het team uit Hoogezand. Op alle fronten werd het Vlagtwedder team in dit deel van de wedstrijd afgetroefd door een agressiever en makkelijker combinerend Kwiek. En als je dan zelf ook nog opgelegde kansen niet weet te benutten, dan is het lot snel bezegeld. Na negentig minuten voetballen stond er dan ook een klinkende 6 – 1 overwinning voor het team van trainer Johan Rieks op het scorebord. En daar viel op zich niet zoveel op af te dingen.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er één minuut stilte in acht genomen uit respect voor de slachtoffers van de vliegramp in Colombia in Zuid Amerika. Aan het begin van vorige week kwamen hierbij 75 personen om het leven, waarvan de meesten op een of andere manier betrokken waren bij de voetbalclub Chapecoense uit Brazilië.

In de wedstrijd daarna kreeg doelman Alex Otto in de eerste helft in een tijdsbestek van tien minuten drie doelpunten om de oren. Achtereenvolgens troffen Rick Waals (twee keer) en Mark Spakman tussen de 13e en 23e minuut doel, zodat de wedstrijd op dat moment al voor een groot gedeelte was gespeeld. Helaas wisten Martin Smit en Martin Boer hun opgelegde kansen namens Westerwolde in deze speelhelft niet tot doelpunten te promoveren en daardoor konden beide ploegen dan ook gaan rusten met een 3 – 0 voorsprong voor Kwiek. En gelet op het spelbeeld was dat een terechte tussenstand.

Met twee verse krachten begon Westerwolde voortvarend aan de tweede helft. Er werd iets meer druk gezet en regelmatig werd het doelgebied van de tegenstander gehaald, maar tot grote kansen leidde dit echter niet. Kwiek ging beter met de kansen om en wist middels fraaie doelpunten nog drie keer het net van de tegenstander te vinden. Wel moet gezegd worden dat de verdediging van Westerwolde hierbij niet altijd even goed bij de les was. Tim Stiekema, Anass Boujatouy en Jay Wolthuis wisten hier namens Kwiek van te profiteren. Ondanks de grote 6 – 0 achterstand gingen de hoofden bij de meeste spelers van Westerwolde niet omlaag en uit een fraaie aanval over de linkerkant wist Bartel Geleijnse dan ook in de 75e minuut nog de dik verdiende eretreffer te scoren. Na exact negentig minuten voetbal vond de prima leidende scheidsrechter Hut uit Winschoten het welletjes. Met het laatste fluitsignaal verloste hij het team va trainer Loek Swarts uit haar lijden en de meeste toeschouwers van de ijzige kou. De koffie of een andersoortige consumptie bracht de verkleumde ledematen van de aanwezigen in de kleedkamer, de kantine of thuis weer enigszins op het normale peil.

Door de winst van Pekelder Boys op Zuidlaarderveen belandde Westerwolde, ook met het oog op de winterstop, nadrukkelijker op de dertiende plaats in deze competitie. En laat dat nu een plaats zijn die rechtstreekse degradatie met zich mee brengt. Maar ook in deze donkere dagen voor kerst is er altijd hoop. En die hoop is vooral gebaseerd op de zo goed als zekere terugkeer van een aantal op dit moment afwezige spelers die dan waarschijnlijk het scorend vermogen van Westerwolde na de winterstop op een hoger plan kunnen en moeten tillen. En daarbij natuurlijk de gedachte dat de helft van de competitie er dan nog maar opzit en deze pas eindigt op zondag 14 mei 2017.

Opstelling Westerwolde: Alex Otto – Thom Postma – Arjen Heidekamp – Harmen Huls – Elroy v.d. West – Kevin v.d. Laan – Bartel Geleijnse – Frank Riks ( 75e min. René v.d. Laan) – Martin Smit – Martin Boer (46e min. Sem Veerkamp) – Jeremy Hekman (46e min. Hans Bleeker)

Toeschouwers: 100

Durf jij de uitdaging aan? https://t.co/kbKLCFmoz3
En de beker indeling is bekend! https://t.co/w1W4mDGSH4