Westerwolde na rust “verslonden” door HSC

Op een zonovergoten sportpark Henk Bruins aan de Rijksweg Oost in Sappemeer kon Westerwolde zondagmiddag tot de rust goed meekomen met het vier plaatsen hoger op de ranglijst staande HSC. Westerwolde leidde zelfs bij de rust door een verzilverde penalty, maar kwam in de tweede helft stootkracht te kort om het de Hermes SVV Combinatie verder lastig te maken. De “Kraaien” – zoals de 118-jarige club uit Sappemeer in de volksmond ook wel wordt genoemd – wisten in het tweede bedrijf daarentegen drie keer het net achter keeper Henk Hebers te vinden. Daardoor trokken de mannen van trainer Harmannus Horlings na negentig minuten voetballen dan ook aan het langste eind en gingen derhalve met een verdiende 3 – 1 overwinning naar de kleedkamers.

Vooraf gezien is voetballen tegen de “Kraaien” natuurlijk al geen pretje. Kraaien hebben immers een reputatie als natuurlijke jagers en dat heeft het team van oud HSC-trainer Loek Swarts dan deze middag ook wel degelijk geweten. In de eerste helft bood het Vlagtwedder team nog behoorlijk tegenstand, schudde de “vijand” regelmatig van zich af en wist aanvallend een aantal malen gevaarlijk voor het doel van de HSC-keeper op te duiken. Maar ook in de tegenstoten moest keeper Hebers van Westerwolde meerdere malen handelend optreden, waarbij een aantal fraaie reddingen hem tot de man van de wedstrijd aan de kant van Westerwolde maakte. In de 22e minuut maakte een verdediger van HSC hands in het strafschopgebied, waarna de jonge scheidsrechter Dijk gedecideerd naar de strafschopstip wees. Aanvoerder Arjen Heidekamp wist wel raad met dit buitenkansje en stuurde op simpele wijze de keeper van HSC naar de verkeerde hoek: 0 – 1. Met een aantal katachtige reddingen wist doelman Hebers aan het eind van de eerste helft nader onheil voor Westerwolde te voorkomen. Een ding werd de grote schare meegereisde supporters van Westerwolde echter wel duidelijk. De “kraaien” gingen stevig op jacht naar de gelijkmaker en in de tweede helft zou Westerwolde daarbij het aas, zo niet de prooi moeten zijn.

En niets was dus minder waar. De verdediging van Westerwolde kwam onder grote druk te staan en in de 55e minuut prikte Roel Vos namens HSC uit een klutssituatie de gelijkmaker binnen. Westerwolde stelde daar niet bijster veel tegenover en acht minuten na de gelijkmaker was het de uitblinkende aanvoerder Peter Kuipers van HSC die zijn ploeg verdiend op voorsprong zette. Thom Postma, die er bij de 2 – 1 verdedigend naast zat, werd daarna vervangen door de op de terugweg zijnde spits Roy de Jongh. Met deze wissel wilde trainer Swarts zijn team meer aanvallende impulsen geven, maar deze vervanging gaf niet het gewenste resultaat. Erger nog, HSC kwam door een toegekende strafschop na een overtreding van Heidekamp zelfs op een 3 – 1 voorsprong. Nu was het Michiel Smit die met een schuiver in de voor hem rechter benedenhoek Henk Hebers het nakijken gaf. Na ruime extra tijd (mede veroorzaakt door de vele verwondingen) floot de deze middag bekwaam en rustig leidende scheidsrechter Dijk voor het eind van de wedstrijd.

Door deze nederlaag is Westerwolde, mede door de resultaten op de andere velden, weer een aantal plaatsen op de ranglijst gezakt. De met Pasen en op donderdag 20 april te spelen inhaalwedstrijden, waarbij Westerwolde niet in actie hoeft te komen, zullen laten zien hoe de concurrentie van het Vlagtwedder team er dan ten opzichte van hen voorstaat. Zeker is het dat de mannen van Loek Swarts de resterende krachtmetingen nog stevig aan de bak moeten om rechtstreekse handhaving in de vierde klasse te bewerkstelligen. Maar ook de vier overgebleven tegenstanders zullen zich vast en zeker als “kraaien” gedragen, zodat de borst door Westerwolde nog flink nat gemaakt kan worden ……

Trouwens, grote vraag voor de samensteller van dit wedstrijdverslag is en blijft, waarom de fusievereniging uit Sappemeer nu echt als de (zwarte) “Kraaien” door het leven gaat !

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – Harmen Huls (79e minuut Rik te Velde) – Arjen Heidekamp – Rudolf Riks – Thom Postma (70e min. Roy de Jongh) – Kevin v.d. Laan – Frank Riks – Marco Boskers – Merijn te Velde – Martin Boer – Jeremy Hekman (46e min. René v.d. Laan)

Amusementswaarde:   7                                                             Toeschouwers: 110

Durf jij de uitdaging aan? https://t.co/kbKLCFmoz3
En de beker indeling is bekend! https://t.co/w1W4mDGSH4