Westerwolde wint spannende topper tegen Bareveld

Op het kunstgrasveld van sportpark De Barlage in Vlagtwedde, de prachtige thuishaven van de plaatselijke voetbaltrots, werd donderdagavond de topper in de vijfde klasse E tussen Westerwolde en Bareveld gespeeld. Na negentig minuten voetbal stond de eindstand 3 – 1 op het scorebord. Door deze overwinning nestelde Westerwolde zich nog steviger op de eerste plaats in de competitie en heeft het team van trainer Jan de Roo de strijd om het kampioenschap des te meer in eigen handen.

De wedstrijd begon overigens drie kwartier later dan aanvankelijk gepland, omdat de aangewezen scheidsrechter niet kwam opdagen. Gelukkig was arbiter Scholtens uit Sellingen bereid de leiding van deze wedstrijd op zich te nemen.

Na het eerste fluitsignaal nam Bareveld meteen het heft in handen. Dit resulteerde na vier minuten in een fraaie treffer voor de ploeg van trainer Dirk Zuur. Voor Westerwolde het teken om de aanval te zoeken, hetgeen resulteerde in een aantal mooie kansen. Middels vlijmscherpe counters kreeg ook Bareveld de kans de score uit te bouwen, maar zoals zo vaak de laatste weken was keeper Henk Hebers van de thuisploeg een sta in de weg. Westerwolde voerde de druk op het doel van Bareveld op en vlak voor de rust wist Bartel Geleijnse na goed doorzetten de gelijkmaker te scoren. Twee minuten later kwam Westerwolde door een doelpunt van aanvoerder Ferdy Kuiper op voorsprong. Afgelopen zondag kon Kuiper wegens een gebroken vinger niet spelen, maar in het ziekenhuis werd hij woensdag van zijn gips verlost en kon derhalve aan de aftrap verschijnen. Niet lang hierna floot de prima leidende scheidsrechter Scholtens voor de rust en zorgde het massaal toegestroomde publiek – zo’n 250 bezoekers werden er geteld – ervoor dat de koffievoorraad in de kantine in een mum van tijd er door was.

In de tweede helft was Bareveld iets sterker en probeerde het de gelijkmaker te scoren. Nu was het echter Westerwolde dat de kans had om te counteren. Wegens buitenspel werden twee doelpunten van Bartel Geleijnse afgekeurd, maar tien minuten voor het einde van de wedstrijd was het Roy de Jongh die aan alle spanning een einde maakte. Een mooi geplaatst schot verdween onhoudbaar voor de keeper van Bareveld in de goal. Dit doelpunt werd door de supporters van Westerwolde met gejuich onthaald en werd de weg naar de kantine door de eerste mensen gezocht en gevonden. Na ruim negentig minuten konden ook de spelers en staf van Westerwolde juichen en kon een mooie 3 – 1 overwinning op het conto worden bijgeschreven.

Komende zondagmiddag speelt Westerwolde andermaal thuis en wel tegen THOS uit Beerta. Met dezelfde instelling als deze donderdagavond kan de ploeg uit Vlagtwedde een mooie stap richting het fel begeerde kampioenschap maken. Slechts onderschatting van de tegenstander zou volgens de vele trouwe supporters roet in het eten kunnen gooien.

Verslag: Harm Jan Pleiter

Ook kunt u op de hoogte blijven van de vereniging door ons te volgen via twitter @VVWesterwolde en ook via Facebook als V.V. Westerwolde.

RT @BartHuizing: Aftrap mogen verrichten bij het WK! Westerwolds Kampioenschap. https://t.co/erWf5mv5OT
We wensen @Glenthijs heel veel succes! #GoForIt
Geweldig! Helemaal top! Hartelijk dank! @diowesterwolde https://t.co/Kg7KEPPWZy