Westerwolde kampioen na klinkende overwinning op Gieterveen

Exact vijftien jaar na de laatst behaalde titel kan Westerwolde weer een kampioenschap vieren en kan de vlag in Vlagtwedde dus in top. In en tegen Gieterveen werd een ruime maar zeer zeker ook eclatante overwinning geboekt. Na negentig minuten voetbal stond er een eindstand van 0 – 6 op het scorebord en konden spelers en begeleiders, maar ook het in grote getale meegereisde publiek, hossend en zingend richting de kleedkamer. En gelet op de feestvreugde zou het wel eens een lange Koningsnacht in Vlagtwedde kunnen worden.

Ook in dit duel ging Westerwolde weer voortvarend uit de startblokken. Al na zes minuten wist Harmen Huls een door aanvoerder Ferdy Kuiper genomen vrije trap met het hoofd te beroeren en verschalkte daarmee de keeper van Gieterveen. Nadat topscorer Roy de Jongh in de dertiende en zesentwintigste minuut de verdediging van Gieterveen op pure snelheid klopte en alleen voor de keeper uitstekend afrondde, was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Gieterveen probeerde nog wel aan te dringen, maar tot echt gevaarlijke momenten voor het doel van Henk Hebers leidde dit niet. Met een comfortabele 3 – 0 voorsprong ging de ploeg van trainer Jan de Roo aan de thee.

Binnen tien minuten in de tweede helft bouwde Westerwolde de voorsprong vlot uit naar 0 – 5. De voor Rik te Velde ingevallen Elroy v.d. West wist na goed doorzetten het net te vinden en vlak daarna maakte Harmen Huls op prachtige wijze zijn tweede van deze middag. Het slotakkoord was voor Roy de Jongh. Op een afstand van ongeveer dertig meter van de goal nam hij de bal aan en wist met een fenomenale boogbal de verbouwereerde keeper van Gieterveen te passeren. Hierna werd het duel op plichtmatige manier uitgespeeld. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende arbiter Groenewegen, die één keer geel uitdeelde aan Kevin v.d. Laan, barstte het feestgeweld los. Champagne vloeide rijkelijk, trainer Jan de Roo ging natuurlijk op de schouders en bij de kleedkamers werd het feestje nog even voortgezet.

Nu promotie naar de vierde klasse een feit is, kan de ploeg uit Vlagtwedde zich daar in alle rust op voorbereiden. Mits de selectie in tact blijft en misschien nog een kleine uitbreiding  kan ondergaan, moet het mogelijk zijn een treetje hoger ook op een leuke, volwaardige manier mee te doen. Aan de nieuwe trainer Loek Swarts de opdracht, maar ook de eer er in het seizoen 2015 / 2016 iets leuks van te maken met de mannen uit Vlagtwedde. Maar eerst maar eens gezellig feest vieren in de gelegenheid van de hoofdsponsor, Zaal12 in Vlagtwedde !

Verslag: H.J. Pleiter

Ook kunt u op de hoogte blijven van de vereniging door ons te volgen via twitter @VVWesterwolde en ook via Facebook als V.V. Westerwolde.