Westerwolde zaterdag 2 behaalt middels grote overwinning kampioenschap

Dat de aan het begin van dit seizoen ingeslagen weg door de v.v. Westerwolde zijn vruchten lijkt af te werpen, bleek vanmiddag op sportpark De Barlage in Vlagtwedde. Door een grote en daardoor ook terechte overwinning op Sellingen zaterdag 2 behaalde het zaterdagteam van de plaatselijke voetbalvereniging in navolging van het eerste team van de zondagafdeling ook het reeds lang voorspelde en verwachte kampioenschap. Door een 7 – 1 zege op Sellingen 2 kon er andermaal feest gevierd worden op De Barlage.

Aan het eind van het seizoen 2013 / 2014 werd er besloten op de zaterdag nog louter recreatief te gaan voetballen. Dit betekende dat er nog één team overbleef op de zaterdag dat door de KNVB werd ingedeeld in de reserve zesde klasse. Voor een aantal spelers was dit het sein over te stappen naar de zondagtak. Hierdoor werd de selectie op zondag behoorlijk versterkt en werd uiteindelijk promotie naar de vierde klasse bewerkstelligd. Mede door de komst en terugkeer van een aantal jeugdige spelers ontstond er op de zaterdag ook een erg brede selectie. Voor de keuzeheren Drent en Zijlstra soms de moeilijk taak welke spelers voor de diverse wedstrijden op te roepen. De grootte van de selectie was zaterdagmiddag duidelijk te zien; de reservebank bleek niet groot genoeg om alle spelers van een goede zitplaats te voorzien. Een aantal spelers behoefde zich zelfs niet om te kleden voor deze wedstrijd en kon derhalve vanachter de omheining toekijken hoe hun medespelers het er vanaf brachten.

Onder leiding van aanvoerder Reinald Begeman ging ook deze middag Westerwolde 2 voortvarend van start. Al in de eerste minuut wist spits Bas Groenwold het net van de tegenstander te vinden. Groenwold had sowieso het vizier deze middag op scherp staan, want hierna wist hij in de eerste helft nog twee keer te scoren en ook direct na rust verschalkte hij de keeper van Sellingen. Helaas kan er voor de topscorer van het team door de drie achter elkaar gemaakte doelpunten, maar onderbroken door de rust, geen sprake zijn van een “zuivere hattrick”. Verder waren Frank Riks (eerste helft), Thijs Sportel en Erwin Huizing (beiden de tweede helft) trefzeker voor de roodhemden. Door een knullige breedtepass op het middenveld en daardoor balverlies wist de snelle spits van Sellingen de eretreffer te maken. Mede door goed keeperswerk van de tegenstander en het onzorgvuldig omgaan met de vele kansen, bleef de stand op 7 – 1 in het voordeel van Westerwolde 2 steken. Desalniettemin een keurige overwinning voor Westerwolde 2 dat dit seizoen tot dusver slechts één wedstrijd niet winnend had kunnen afsluiten. Thuis werd er geruime tijd geleden verloren van VVS 3 uit Oostwold.

Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Kruize, barstte het feestgeweld los. Champagne, vuurwerk, rijkelijk vloeiend gerstenat en livemuziek zorgden ervoor dat het nog lang onrustig bleef op De Barlage. Getooid in een prachtig kampioensshirt, voorzien van een heuse kampioensmedaille en omringd door de vele supporters die deze middag de weg naar het sportcomplex vonden, beleefden de spelers en begeleiding nog enige leuke momenten. Ook de aansluitende rondrit door het dorp was een ware happening.

Als afsluiting van deze voor Westerwolde prachtige voetbaldag is het vanavond groot feest in De Schutstal van PC Rendering. Belangstellenden kunnen daar spelers en begeleiders van Westerwolde zaterdag 2 feliciteren met het behaalde kampioenschap en met hen de daaraan gekoppelde promotie vieren.


Ook kunt u op de hoogte blijven van de vereniging door ons te volgen via twitter @VVWesterwolde en ook via Facebook als V.V. Westerwolde.

 
 

@VVWesterwolde op Twitter

vv Westerwolde
Ondanks het #weer hebben we een fantastische dag gehad! Alle bijna 100… https://t.co/lvdQkptOES
vv Westerwolde
Omdat we nog enkele #plaatsen #vrij hebben verlengen we de inschrijving. Dus wil je nog meedoen? Geef je op per tea… https://t.co/7t8KfIoDFX
vv Westerwolde
Er zijn nog wat plekken #vrij! Dus heb je volgende week niets te doen in de #meivakantie, geef je dan #snel op!… https://t.co/SfVLGVZ82P
vv Westerwolde
Bijna alles klaar voor vanavond! En ook voor de inwendige mens wordt gezorgd. #AvondWedstrijdhttps://t.co/PSN0SaFPsu
Follow vv Westerwolde on Twitter

Sponsoren