V.V. WESTERWOLDE BESTAAT ZESTIG JAAR

Maandag 24 augustus a.s. is het precies zestig jaar geleden dat de voetbalvereniging Westerwolde werd opgericht. Op die datum fuseerden in 1955 de voetbalvereniging SVB uit Bourtange en de voetbalvereniging VSV uit Vlagtwedde tot de v.v. Westerwolde. Lange tijd werd er ook nog in beide dorpen gespeeld, totdat in 2012 / 2013 sportpark De Barlage in Vlagtwedde een grondige renovatie onderging. Een kunstgrasveld, dat aan alle eisen voldoet, nieuwe kleedkamers en zowel een gerenoveerde parkeerplaats als kantine gaven het complex een enorme facelift.

Hierdoor moest het complex in Bourtange in september 2013 worden afgestoten en wordt er vanaf dat moment alleen nog in Vlagtwedde gevoetbald. Daarnaast ging de vereniging op het gebied van de jeugd ook nog een samenwerking aan met de voetbalvereniging Veelerveen. Onder de naam SJO WVC (Westerwolde Veelerveen Combinatie) is de jeugd van beide verenigingen nu al weer twee jaar actief in competitie- en bekerverband.

Het bestuur van de v.v. Westerwolde heeft gemeend het zestigjarig bestaan aan het eind van deze maand niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Daartoe werd er een jubileumcommissie in het leven geroepen. Deze commissie kreeg als taak een gevarieerd programma voor de jubileumweek in elkaar te zetten. Onder het motto “Voor elk wat wils” ging de commissie dan ook aan de slag, hetgeen uitmondde in de volgende activiteiten.

Maandagavond 24 augustus (de officiële jubileumdag) vindt er in Zaal12 een “Forumavond” plaats. Tijdens deze avond zal er in de meest brede zin worden gepraat en gediscussieerd over voetbal in het algemeen en over FC Groningen en het amateurvoetbal in het bijzonder. Leden van het forum zijn deze avond Hans Nijland (directeur van FC Groningen), Jochem Kamphuis (comingman binnen de Nederlandse arbitrale voetbalwereld) en Erwin Buurmeijer (oud-speler van SC Veendam, Appingedam, WKE, ACV en PJC). Aan de hand van een aantal stellingen zullen zij met het publiek in de zaal van gedachten wisselen over tal van voetbalzaken. Een en ander zal aan elkaar worden gepraat en gepresenteerd door Gert Wiegers, oud-lid en oud-bestuurslid van de v.v. Westerwolde. Iedereen, wel of geen lid van Westerwolde, is deze avond van harte welkom in Zaal12. De zaal gaat open om 19.00 uur en om 20.00 uur begint de discussie binnen en met het forum. De toegang tot deze forumavond is gratis. De forumavond wordt rechtstreeks uitgezonden door Radio Westerwolde.

Woensdagmiddag 26 augustus is er voor de jongste jeugd binnen de SJO WVC een aantal voetbalclinics op sportpark “De Barlage”. Deze drie clinics worden verzorgd door medewerkers en spelers van FC Groningen en zijn bedoeld voor alle F-pupillen (14.00 – 15.00 uur), alle E-pupillen (15.00 – 16.00 uur) en de D-junioren (16.00 – 17.00 uur). Deelname is bedoeld voor leden (jongens en meisjes) van de verenigingen Westerwolde en Veelerveen en is (uiteraard) gratis. De jongens en meisjes dienen deze middag wel voor goede voetbalkleding te zorgen. Vanzelfsprekend is publiek ook van harte welkom. De kantine op “De Barlage” is open en er kan een kop koffie of iets ander worden genuttigd.

Vrijdagavond 28 augustus is er voor de iets oudere jeugd (12 t/m 18 jaar) binnen de SJO WVC een discoavond in PC Rendering (De Schutstal). Deze avond is vrij toegankelijk en elk lid van beide verenigingen (Westerwolde en Veelerveen) mag één vriend of vriendin meenemen. De consumpties kosten deze avond € 1,00 per stuk en er wordt (uiteraard) geen alcohol geschonken. Diskjockey is Arjan Wiegers, oud-lid van onze vereniging en momenteel spelend voor Go Ahead Kampen. De avond begint om 20.00 uur en eindigt om 24.00 uur.

Zaterdag 29 augustus vindt op sportpark “De Barlage” vanaf 13.00 uur “DE GROTE V.V. WESTERWOLDE-DAG” plaats. Deze feestdag kan gekenmerkt worden als een familiedag. Alle leden plus aanhang zijn deze dag van harte welkom op het sportpark. Iedereen die geen lid is van de vereniging, maar toch graag wil kijken naar de zeskamp en de aansluitende voetbalwedstrijd, is natuurlijk ook van harte welkom. M.b.t. de consumpties geldt voor hen dezelfde afspraak als voor de leden. Er wordt die dag met
consumptiemunten gewerkt en deze kosten € 1,00 per stuk en gelden voor alle consumpties (snacks uitgezonderd).
Om te beginnen staat er om 13.30 uur de “Zestig jaar v.v. Westerwolde-zeskamp” op het programma. Teams bestaande uit acht personen (waarvan minimaal twee dames, of twee jeugdleden of een dame en een jeugdlid) kunnen zich hiervoor opgeven bij Antonia Tonnis of Wiep Strating vóór 26 augustus. Naast een aantal min of meer traditionele spellen, zullen er ook een aantal geavanceerde attributen – zoals een stormbaan van 14 meter lang – worden ingezet om deelnemers en publiek te vermaken. Deelname aan de zeskamp is op eigen risico !
Om 17.00 uur begint er op het kunstgrasveld een voetbalwedstrijd tussen teams bestaande uit seniorleden van zowel de zaterdag- als de zondagafdeling van onze vereniging. Het speciale karakter van deze wedstrijd is, dat er voorafgaande aan deze wedstrijd kan worden gegokt op verschillende onderdelen van deze wedstrijd. Er kan worden ingezet op tien onderdelen, zoals de rust- en eindstand, het aantal gele kaarten, de minuut waarin de eerste strafschop wordt gegeven etc. Per onderdeel is er voor iedere goede voorspelling (gok) tien punten te verdienen. Onder de personen met de meeste punten wordt 75 % van de inleg verdeeld. De overige 25 % wil de vereniging gebruiken voor het organiseren van de jeugdactiviteiten. Vanaf vrijdag 7 augustus t/m zaterdag 29 augustus (17.00 uur) kunnen de formulieren worden ingeleverd in de kantine of bij iemand van de jubileumcommissie. Deelname kost € 5,00 per ingeleverd formulier.
Vanaf 18.30 uur staat er dan op het terras voor de kantine een barbecue klaar. Iedereen die hieraan wil deelnemen koopt bij de organisatie een “barbecuepakket” van € 5,00. Hiervoor krijgt men een speklap, een hamburger, een braadworst en een varkensspies. Ook zit er in dit pakket een bakje huzarensalade. Voor het stokbrood, de kruidenboter, de sauzen, het bestek en de bordjes zorgt de organisatie. Opgave is niet noodzakelijk, maar er geldt wel op = op. Er is dan eventueel altijd nog de frituur in de keuken van de kantine.
Om 20.30 uur begint dan de afsluitende “KARAOKEAVOND”. Iedereen die deze avond zijn of haar favoriete artiest(e) of groep ten gehore wil brengen, krijgt hiervoor de ruimte. De deelname is gratis, maar weet wel van te voren welk nummer er gezongen gaat worden. De avond eindigt om 24.00 uur; een kleine uitloop behoort tot de mogelijkheid.
Het bestuur van de v.v. Westerwolde en de Jubileumcommissie rekenen op een grote belangstelling voor en deelname aan de verschillende activiteiten en hopen natuurlijk dat deze jubileumweek nog lang in herinnering van alle leden zal blijven.

 


Ook kunt u op de hoogte blijven van de vereniging door ons te volgen via twitter @VVWesterwolde en ook via Facebook als V.V. Westerwolde.

 
 

@VVWesterwolde op Twitter

vv Westerwolde
Met trots afgelopen zondag onze nieuwe hoofdsponsor gepresenteerd. #BijThijs #vvWesterwolde #sponsorschap @ Sportpa… https://t.co/A0FbD3S8BD
vv Westerwolde
Denkt u er vanaf #maandag ook weer om? De #scholen zijn weer begonnen! @ Sportpark De Barlage, VLAGTWEDDE https://t.co/TBMIkRgUU6
Follow vv Westerwolde on Twitter

Sponsoren