Oprichting

V.V. Westerwolde, 24 augustus - heden

De huidige club zag het levenslicht op 24 augustus 1955. Voor deze datum werd er al wel gevoetbald in Vlagtwedde en Bourtange.  In Vlagtwedde gebeurde dit onder de naam V.I.A. (Vlagtwedde In Aktie). Men speelde nog niet in competitieverband.  Wanneer de wedstrijd gelijk eindigde  ging met om de zege hardlopen. Met een paar snelle mannen in de ploeg had je meer kans om te winnen!

Op 16 juni 1945 werd na een wedstrijd tegen Veelerveen besloten een voetbalclub in Vlagtwedde op te richten. Bij de eerste vergadering werd er besloten dat de nieuwe vereniging zou toetreden tot de Vlagtwedder Sport Vereeniging (kortweg V.S.V.).

In Bourtange gaat de voetbalclub van voor de Tweede Wereldoorlog door als S.V.B. (Sport Vereniging Bourtange)

In 1955 worden deze twee verenigingen, uit twee verschillende dorpen, samengevoegd tot één grote vereniging.

Wat volgt is meer dan 50 jaar voetbalgeschiedenis in Vlagtwedde en Bourtange.

Chronologie

1920
voetbal in Vlagtwedde V.I.A. (Vlachtwedde In Aktie)

1925
Eerste voetbal in Bourtange

1932
Oprichting BSC

Jaren ’30
Verandering naam: V.I.A. wordt V.V.V (Voetbal Ver. Vlagtwedde)

16 juni 1945
Oprichting Vlagtwedder Sport Vereniging (V.S.V.)

Oprichting S.V.B. in Bourtange (Sport Vereniging Boertange)

24 aug. 1955
Oprichting V.V. Westerwolde in café Borgeld te Bourtange

2011
Het veld in Bourtange wordt gesloten. Voortaan speelt V.V. Westerwolde haar wedstrijden alleen nog in Vlagtwedde.